Gebitsproblemen bij honden komen veel voor.  Uit onderzoek is gebleken dat 4 van 5 honden ouder dan 3 jaar gebitsproblemen hebben.

EEN STINKBEK IS NIET NORMAAL

Door tandplak en tandsteen wordt het slijmvlies rond de tanden aangetast, waardoor deze kunnen loskomen en uitvallen.  Veel erger is dat de gezondheid van uw hond door gebitsproblemen in gevaar wordt gebracht. Klachten variëren van een slechte adem tot zelfs ontstekingen in belangrijke organen zoals hart, nieren en lever – met alle gevolgen vandien!

Als uw hond aanhoudend uit zijn bek stinkt, kan dat dus een teken zijn dat er een gebitsprobleem is.

Tandplak voorkomen is heel belangrijk voor het gebit. Tandplak is een nauwelijks zichtbaar laagje dat zich voortdurend op de tanden vormt. Als het niet verwijderd wordt, verkalkt tandplak naar tandsteen. Tandplak kunt u zelf helpen verwijderen, tandsteen kan alleen door uw dierenarts verwijderd worden.

WAT KAN U ZELF DOEN?

voeding: Geef uw hond droge brokken als hoofdvoeding. Deze schuren de tanden schoon bij het kauwen.

tanden poetsen: Dit is een goede methode om het ontstaan van tandplak te verminderen.

tandreinigende snacks:  Speciale kauwsticks verwijderen een deel van de tandplak en tandsteen. Wij kunnen hiervoor oa de Yurpi kauwstaven en de Benebone uit ons gamma aanbevelen.

tandreinigende speeltjes: in onze mini shop bieden we verschillende speeltjes aan die zo zijn ontwikkeld dat zij door hun vorm en textuur bijdragen aan de verzorging van het gebit.

bacterieremmende behandeling door het drinkwater: supplementen in de vorm van poeders en vloeistoffen bevatten middelen waardoor het tandplak verweekt, hierdoor kan men  het tandplak makkelijker verwijderen. Ook doden deze supplementen de bacteriën en zorgen ze voor een frisse adem.

HOE TANDEN POETSEN?

De verzorging van het hondengebit is goed zelf te doen.  Gebruik om te poetsen speciaal voor honden ontwikkelde tandenborstels en tandpasta. De tandpasta’s hebben een voor de hond lekkere smaak, waardoor ze de tandpasta niet snel weigeren. Begin vroeg met tanden poetsen, het liefst als je pup tussen de 8 en 12 weken oud is.

Voor het poetsen is het meestal voldoende om de lip op te tillen en de zichtbare delen aan de buitenkant van de tanden te reinigen. De binnenkant van de tanden poetst uw hond zelf met zijn tong. Hoe meer u poetst, hoe sneller uw hond eraan went en hoe beter het is voor het gebit van uw hond. Om tandsteen te voorkomen is het voldoende 2 maal per week te poetsen.

ONS ADVIES

Het is belangrijk het gebit van uw hond te verzorgen en te controleren!

Poetsen is de beste manier om het gebit te reinigen.  Beter nog is het om meerdere methoden door elkaar te gebruiken. Vul het tanden poetsen daarom aan met een van de eerder genoemde producten.

Wanneer u uw hond bij ons brengt voor zijn trimbeurt, controleren wij standaard het gebit. Indien we gebitsproblemen opmerken zullen wij u dit melden en doorverwijzen naar uw dierenarts.

webdesign in aalst door conversal © . All Rights Reserved - Cookie policy